Ekinciler taşımacılık olarak biz Türkiye yasalara uygun çalışıyoruz ve bir çok belgelerimiz kanunlara uygun şekilde ve bu belgeleri sizlerle müşterimizle paylaşıyoruz yaptığımız işler tamamıyla yasaldır. özellikle nakliye firmalarının sahip olması gereken belgelerde düzenlemeye giden ulaştırma ve denizcilik bakanlığı nakliye firmalarını gruplara ayırmıştır. eskiden bir nakliye firması tek bir belge ile yurt içi, yurtdışı ve şehir içi nakliye işlerini yapabilirken çıkarılan kanunlarla bu taşımacılık alanlarından herhangi birisini yapmak isteyen firmaların hepsi için ayrı belgeler almasını şart olarak koşmuştur. Bir nakliyat firmasının k1 ve k3 yetki belgesine sahip olması gerekmektedir. ulaştırma Bakanlığı'nın karayolu taşıma yönetmeliğine göre k türü yetki belgelerinin kapsamı şunlardır;
K1 ve K3 Belgeleri
Polis memurları ilk olarak ehliyet,ruhsat,takigraf,k1 ve k3 , vergi levhasını görmek isterse bunlar hemen polis memuruna sunulur. Gerekli sorgulamalar yapılır ve sorun görülmediği taktirde biz yolumuza devam ederiz şehir dışı taşımalarımızda da önemli olan bizim taşıyabileceğimiz yük miktarı belidir.Bazı doğrultuda iş yapmayan nakliye firmaları belirli yerlerde olan polis eşliğinde kantarlarda araç tartılır. Yasal olarak belirlenen miktarı geçildiyse o şekilde gitmesinde izin verilmez. Araç parka çekilir ve yasal cezai işlem uygulanır.
Vergi Levhası
Vergi levhası esas faaliyet konusu ücret karşılığı yolcu veya eşya taşımak olan mükelleflerin araçlarında vergi levhası bulundurması zorunludur. Diğer mükelleflerin sahip oldukları araçlarda vergi levhası bulundurma zorunluluğu ise bulunmamaktadır. dolayısıyla kendi bünyesinde çalışanlarını taşımak amacıyla bir yıllık sözleşme karşılığında kiralamış olduğu araçları ticari amaçla kullanmayan bir mükellefin söz konusu araçlar için vergi levhası tasdik zorunluluğu bulunmamaktadır. biz bu doğrultuda devlete vergilerimizi veriyoruz. bizden bu belgeleri görmek isteyen müşterilerimiz için aracımızda kesinlikle nüshalarını taşıyor ve göstermekle mükellef olduğumuzun farkında olarak çalışıyoruz.
İrsaliyeli Fatura
Vergi usul Kanunu’nun 240. maddesinin (a) fıkrasında; “ücret karşılığında eşya nakleden bütün gerçek ve tüzel kişiler naklettikleri eşya için, 209. maddede yazılı bilgilerle, sürücünün ad ve soyadı ve aracın plaka numarasını ihtiva eden ve seri ve sıra numarası dâhilinde teselsül eden irsaliye kullanmak zorundadırlar. Bu irsaliyenin bir nüshası eşyayı taşıttırana, bir nüshası eşyayı taşıyan aracın sürücüsüne veya kaptanına verilir ve bir nüshası da taşımayı yapan nezdinde saklanır. Bu bent hükmü nakliye komisyoncuları ile acenteleri de kapsar.” hükmü yer almıştır. Bu hükümler doğrultusunda yasal kanun kapsamında taşıma irsaliyesi düzenliyor ve müşterilerimizle paylaşıyoruz.